Havreboller med kokos og rosiner · 2

Vejret er kedeligt for tiden, men fugle synger jo også på en møgvejrsmandag, så jeg guffer friskbagte boller med kokos og rosiner og glæder mig ved alt det hyggelige der sker for tiden…

Jeg er træt af skole nu, træt, træt, træt…
Og når jeg ikke er akademiker med eksamenskedsommeligheder, imiterer jeg entreprenør og bøvler med husbyggeri…
Det er ikke så kedeligt…
Dokumentationen er klar og forhåbentlig er det snart tid til at starte byggeriet…

Alverdens livsprojekter realiseres lige nu, så en stille stunds taknemmelighed for, hvor heldig man kan være, er ikke så tosset…
Det er nemlig ikke altid at projekter som eksempelvis husbyggeri er så hyggelige…
Ventetiden er trættende og det er altså ikke bagateller man bøvler med.
I al sin komplicerede simplicitet er det et hus der skal bygges, men i realiteten er det jo et hjem og det skal ikke bagatelliseres.
Så der skal et positivt sindelag til i skabelsen af et hjemmeligt hjem…
Positivisme, antidepressive medikamenter, meditation og chokolade…

Snart er det jo også tid til at hilse barnet vi venter velkommen til verden.
Et dejligt, dejligt drengebarn og det er en fårking fornøjelse at glæde sig til!
“Forventningens glæde…” er den kliché der definerer mit liv for tiden og det er ikke så tosset.
Livet er en kliché og jeg elsker det.

Så, med 117 projekter er det ikke alverdens tid man har til hygge, hygge, men i alt bøvlet er der dog altid tid og appetit til boller og en kedelig møgvejrsmandag som nu er da den perfekte undskyldning for at bage en portion havreboller med kokos og rosiner…

· INGREDIENSER

PORTION: 10 boller

· 300 g. hvedemel
· 100 g. havregryn
· 50 g. kokosmel
· 50 g. kokossukker
· 5 g. tørgær
· 2 dl. mælk
· 1 æg
· 75 g. tempereret smør
· ca. 75 g. valgfri tørret frugt som eksempelvis rosiner…
· 1 æg til pensling…

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

175°C · Varmluft

· INSTRUKTIONER

Mel, gryn, kokosmel og -sukker og gær blandes godt.
Rør så mælk og æg i.
Ælt ingredienserne til en dej og bland så tempereret smør i.
Det er snasket til at starte med, så en røremaskine ville altså ikke være dumt…

Så skal dejen hygge sig 1 times tid.

​Dejen æltes på ny og formes nu til 10 boller som placeres på en bageplade med bagepapir og hæver i 30 minutter til.

Pensl med æg, drys evt. med havregryn og bag bollerne i 15 minutter.

Havreboller med kokos og rosiner · 4

Pin It on Pinterest