FLÆSKESTEGSSANDWICH.
JEG ELSKER DET MØG ..
.. OG NU HVOR DET SNART ER JUL, SKAL DER GUFFES GRIS!
Så, godmorgen.
Jeg rumsterer nu hvor normalt fungerende mennesker sover, for den her basse skal på en 10 timers tur i ovnen.
Langtidstegning, langtidsstegning, langtidsstegning.
Sådan kan jeg lide min gris ..
100 år i ovnen ved lummer, lummer temperatur.
Det garanterer saftig gris og sprød svær.
Sådan en flæskesteg med hele svineriet er lige så effektiv som en tur til terapeuten.
Saftigt kød, knasende kærlighed af sprød svær, fedt og velsmag dryp, dryp, dryppende i en pøl af livsglæde.
Så sparede du lige 1.700,- kroners psykoanalyse.
Orker du ikke hele baduljen med sovs og kartofler, så kan en sandwich altså også klare den sag.
Gris, syltet, krydret kål, mayo, cornichoner og sennep ..
.. og så den obligatoriske brioche.
Den bløde sødme til den salte knasen.
Sig ikke, at du ikke savler.
En pøl af livsglæde, min ven.
Sådan en sandwich skal snaskes til med mayo, sennep og sylt.
Til den julekrydrede kål er syltemetoden simpelthen den jeg også bruger til syltede agurker ..
Kom krydderier som kanel og kardemomme i syltelagen og så har den gris gryntet, som man siger.
FLÆSKESTEG
PORTION: 1 flæskesteg
INGREDIENSER:
Steg
Salt
Vand
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
90/275°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Start med at gøre klar til grisebolcher.
Sværen ..
Skal den være sprød, skal den saltes.
Start med at snitte sværen til kødet .. og stop så!
Snitter man i selve kødet vil saften som en Judas kysse sværen og sabotere alle ambitioner om en ny Messias.
Sprød svær.
Når sværen så er snittet, salter du som en sindssyg.
Salt, salt, salt.
Alle svær skal have kærlighed.
Laurbærblade og nelliker er altså ikke obligatoriske i en flæskesteg.
Jeg dropper det ..
Det er dekorativt og det er så ligesom den funktion det har.
Jeg kan simpelthen ikke smage det.
Du skal være så velkommen til at proppe krydderier i sværen, bare husk at salte.
Salt, salt, salt.
Og netop dette er ikke så dumt at gøre i god tid.
Saltningen vil dehydrere sværen hvilket også resulterer i sprødhed.
Så skal Børge i ovnen.
Hæld 1 l. vand i en bradepande og placer grisen på en rist.
Sådan skal den hygge sig i 9 ½ time.
Tjek at der altid er væske i bradepanden.
Suppler hvis det skal til ..
Godaften, godaften!
Hæld nu saften fra stegen.
Den er genial til sovs, men skal ikke bruges nu ..
Kom så grisen i ovnen igen på fuld knald så sværen bliver sprød.
Stadig almindelig ovn funktion.
Ikke noget med grillet gris her ..
Det tager normalt 15 minutters tid, men det varierer med ovnen, så til den tid glor du bare fikseret på ovnen til sværen popper.
Der bliver røg i køkkenet og sådan skal det være.
Jeg er den der er smuttet.
Jeg skal guffe gris ..
.. og det skal du vel også?
Skriv et svar