Valnøddebrød og kandiserede citroner · 6Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed.
Regn, regn, regn, regn.
Nødder, svampe, kål og kakao.
Alt det der smager af møgvejr. Og hygge.
Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise.
Grå kedsommelighed.
Fancy fiskeæg, urter og østers må vente…
Tag dig sammen, desorienterede, selvcentrerede, kolde, klamme, lortevejr.
Fucking marts.

Nå. Valnøddebrød og kandiserede citroner. Min nye forelskelse.
Brød som smager sødt af honning og perfekt bittert af valnødder.
Cure citroner som kandiseres søde, tilsmagt varme krydderier og vanilje.
Inspireret af ARLA UNIKA ganiture til ost.
Den skal altså smages! Sød, syrlig, bitter citrus og aromatisk vanilje.
Vanilje, vanilje, vanilje!
Hvis I ikke har tid til at rejse til Madagaskar og plukke selv, så er det okay at købe den…
Og det altså skovsneglen til 107,95,- der skal investeres i.
Ost og gylden skovsyre. For syrlighed. Og fordi det pynter.
Nå. Drengene putter, så jeg skal krydre røv.
Velbekomme og glædelig gråvejr.

Valnøddebrød og kandiserede citroner · 7
Valnøddebrød og kandiserede citroner · 1

INGREDIENSER · VALNØDDEBRØD

PORTION: 2 brød

3 dl. vand
3 dl. ginger ale
25 g. gær
25 g. honning
1 spsk. olie
2 tsk. salt
100 g. valnødder
650 g. almindeligt hvedemel
100 g. ølandshvedemel

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

225/100°C · Almindelig

INSTRUKTIONER · VALNØDDEBRØD

Kom vand og øl i en skål. Rør gær i.

Kom honning, olie, salt og nødder i.

Kom så mel i og ælt til en dej.

Dejen æltes på rørmaskine i 10 minutters tid.

Nu skal dejen hæve i 1 ½ time.

Kom så dejen ud på et melet bord og del den forsigtigt i 2 som formes til brød.

Placer brødene på en bageplade med bagepapir og hæv i ½ time.

Brødene bages i 10 minutter ved 225 hvor varmen nu reduceres til 100 og brødene bages i 15 minutter til.

INGREDIENSER · KANDISEREDE CITRONER

PORTION: ca. ½ l.

6 økologiske citroner
600 g. rørsukker
6 dl. vand
Korn af 1 vaniljestang
3 stjerneanis

INSTRUKTIONER · KANDISEREDE CITRONER

Skær enderne af citronerne.
Skær dem i kvarte og så i tynde skiver.
Sorter alle kerner fra.

Kog citronerne i vand i 10 minutters tid og kasser så vandet.
Dette tager noget af bitterheden.

Kog nu citroner, sukker og krydderier og vand.

Kog citronerne ved medium varme i 45 minutter.

Kom så citronerne i steril emballage. Valnøddebrød og kandiserede citroner · 9
Valnøddebrød og kandiserede citroner · 4

 

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk