Spaghetti bolognese med gedeost og persillepesto · 10
Ragú alla bolognese som er den italienske definition på en dansk nationalret.
Og en personlig livret.
Der er nok 117 forskellige varianter men denne er relativt traditionel.
Relativt, da metoden principielt er traditionel nok, men jeg skal til orientering pointere, at retten ’går i ged’.
Intentionelt.
Man er vel rebel. Og glad for ged.
Hvilken provokation.
Hvordan kan jeg som dansker med sådan frækhed fucke med noget der definitivt er et italiensk privilegium?
Den defensive hvis ikke aggressive italienske mama ville nok kommandere både ged og dansker hjem til Cocio og nitritpølse.
Den italienske patriotisme krummer kulinariske tæer.
I’m not sorry.
Jeg skal pointere, at jeg elsker alt pastarelatereret og har altid appetit til traditioner tilsmagt skammelige kvantiteter parmesanost.
Når jeg nu alligevel serverer denne variant, er det med kærlighed og en tilsvarende entusiasme for gedeost.
Og en vis selvglæde.

Ged er genialt.

Spaghetti bolognese med gedeost og persillepesto · 1 Spaghetti bolognese med gedeost og persillepesto · 4

· INGREDIENSER

1 kg. oksekød eksempelvis filet
Salt
Peber
Olie
250 g. røget pancetta eller grisebacon
2 gulerødder
1 selleri
1 rødløg
2 hvidløgsfed
Rosmarin
1 dl. rødvin
1 l. oksebouillon
5 dl. tomatsalsa

· INSTRUKTIONER

Marker et harlequinn mønster i kødets fedtside og krydr med salt og peber.

Kom olie i en gryde og steg kødet på maksimum varme med mønsteret på stegefladen mens du roder med ’Soffritto’ ingredienserne.

’Soffritto’ er fundamentet for italiensk mad.
En kombination af gulerødder, selleri og løg finthakket og sauteret i olie eller pancetta fedt.
Har du en minihakker er det nu du skal bruge den.
Steg pancettaen i gryden med kødet og suppler med ’Soffritto’, finthakket hvidløg og rosmarin.

Reducer nu til medium varme og sauter i 10 minutters tid.

Vend kødet så det nu er kødsiden der i kontakt med stegefladen.

Hæld vin i og lad alkoholen fise af.
Husk princippet “…Vinen du drikker, er vinen du bruger!” – ligsom risotto – så vinen du serverer til, er vinen du bruger i bolognesen.

Suppler med bouillon og tomatsalsa.

Sådan.

Nu skal skidtet simre i 5 timers tid.
Så I har god tid til at koge pasta!
Kog den ’al dente’ som instrueret på emballagen.

Pasta og bolognese skal altså ikke serveres separat, selvom det er typisk dansk, for pastaen keder sig hvis den ikke blandes i bolognesen.
Og hvis pastaen keder sig, keder pastaen dig.
Så bland pasta og en portion bolognese, suppler evt. med pastavand for at hjælpe på konsistensen og server med gedeost og persillepesto.

Spaghetti bolognese med gedeost og persillepesto · 9

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk