Pulled beef med hyldebær BBQ sauce · 5Tak for kaffe, så blev det møgvejr.
Efterår, man kan dufte det.
Så er det tid til snask og smagen af hygge.
Jeg har travlt for tiden og jeg er tosseglad…
Hvorfor så det?
Altså, jeg har blogget i 3 års tid.
Bloggen startede med virtuel velsmag. Mad, simpelthen.
Det blev så til et seriøst projekt der inkluderede fotografisk teknik og æstetik.
Jeg har i et års tid fokuseret på at gøre kærlighed til kreativitet til en profession.

“…Bloggere er reality kendisser der i realiteten ikke kan en skid og som med opportunistisk succes promoverer det online…”

Stereotypisk naivitet. Til tider også depressiv realitet.
Men blogging er også mad der smager og hjemlig hygge, rejser og nye venskaber, kærlighed, kunst og kreative projekter.
Det er også kedsommeligheder som blogadministration, business og brandingstrategisk duttelut og digital marketing.
Arbejde, arbejde, arbejde. Ved komfuret, kameraet eller computeren. Gratis.
Alt kan ikke være kage på sponseret keramik, contra offers og kaffe på en fancy café.
For at skabe et navn, skal der kedsommeligheder til. Kedsommeligheder og kontinuerlig chikane af branchefolk.

Det kan nemlig resultere i at telefonen en skønne dag siger dingeling og det er så en chefredaktør for et af landets magasiner…
Så har man pludselig med charmerende, amatøristisk entusiasme takket ja til et job, som netop var det man håbede en dag ville ske, hvis det her blogger og på sociale medier perfektioneret privatlivspromoverende, kreativ entreprenørisme og business etablerende, styling- og fotograferingsservice leverende, fancy freelance projekt blev til noget.
Så kan man smutte en tur i kiosken, snuppe et magasin med hjem og konstatere, at det faktisk blev til noget.
Så, når magasinet er publiceret, garanterer jeg at trutte i trompeten.
Hurra, hurra!
Og så er det tid til snask…

Pulled beef med hyldebær BBQ sauce · 3Og altså, i realiteten er det simpelthen braiseret oksekød.
For at være ærlig skal det ikke være så kompliceret. Culotte, cuvette. Potato, kartoffel.
Det er valgfrit.
Saucen er i centrum.
Og den her BBQ sauce er funky.
Den smager af årstiden, af æbler og hyldebær og alt det hyggelige, kaffe, whisky og vanilje.
Hyldebær bruger man ligesom altid i saft, så denne sauce er resultatet af appetitten til at bruge bær på en ny måde…
Og har man ikke hyldebær, kan man bruge brombær.
Er man ikke vild med whisky, kan man bruge vin.
Er kaffe ikke sagen, kan man fise af…
Frugt, bær, koffein og alkohol.
Den her sauce kan det hele!
Bøffen er glad og det bliver I også.
Lav en gigantisk portion og køb en pakke sugerør…

Pulled beef med hyldebær BBQ sauce · 6

PULLED BEEF · INGREDIENSER

4 kviste frisk timian
2 kviste frisk rosmarin
1 kg. oksekød
Salt og peber
Olie
2 almindelige, rustikt hakkede løg
15 fed hvidløg
Røget paprika
Vand

HYLDEBÆR BBQ SAUCE · INGREDIENSER

200 g. lyst muscovado sukker
200 g. tomat ketchup
2 spsk. sennep
1 ½ dl. æblemost
½ dl. espresso
½ dl. Bourbon whisky
1 tsk. vaniljeekstrakt
150 g. hyldebær
Salt og peber

PULLED BEEF · INSTRUKTIONER

Start med at lave en urtebuket af timian og rosmarin som samles med madlavningssnor.

Nu krydres kødet med salt og peber.

Olien varmes i en gryde på medium/max varme.
Når gryden er varm kommer kødet i så det tager farve.

Når kødet er brunet kommer løg, hvidløg og røget paprika i gryden.

Hæld vand i til væsken netop dækker kødet.

Når vandet koger, reduceres varmen til minimum og kødet simrer i 4 timers tid.

Til den tid vil væsken være reduceret til en sovs der så blandes med kødet som er så mørt at bøffen nu kan pulles, som det hedder.

Smag til med salt og peber.
Husk at kassere urtebuketten.

HYLDEBÆR BBQ SAUCE · INSTRUKTIONER

Sukker, ketchup, sennep, æblemost, kaffe, whisky og vanilje simrer i 10 minutters tid.

Kom så hyldebær i og lad saucen simre i 20 minutters tid.
Husk, at hyldebær ikke skal spises friske, hvorfor det altså er vigtigt, at saucen lige bobler for en stund…

Smag til med salt og peber.

Tag en portion af kødet og bland det med BBQ saucen, kom en portion på en bolle med et salatblad til og haps, haps, haps!

Pulled beef med hyldebær BBQ sauce · 7

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk