Marinade, sauce, dressing & diverse

SORT HIMMEL OG SVAMPECHUTNEY

Søde psykolog, er jeg ikke snart klar til den recept? Altså, jeg er mor. Det er vel en slags diagnose. Mor til børn som ikke sover. Til børn som brokker sig og vil have is og pølser, mens jeg bare vil have kaffe, en tur til Las Vegas og muligvis en zoloft/xanax...

PULLED BEEF MED HYLDEBÆR BBQ SAUCE

Tak for kaffe, så blev det møgvejr. Efterår, man kan dufte det. Så er det tid til snask og smagen af hygge. Jeg har travlt for tiden og jeg er tosseglad… Hvorfor så det? Altså, jeg har blogget i 3 års tid. Bloggen startede med virtuel velsmag. Mad, simpelthen. Det...

GRØN TOMATMARMELADE

Man tager på ferie til isolerede steder hvor lorteinternet resulterer i god tid. Kaffe, gåtur i norsk natur med fjord og fjeld og fotografering af får, familiehygge og nye venskaber, vildt på grillen, øl og snak i sommernatten når børnene putter… Og kommer hjem til...

HOTDOG MED LØGKOMPOT OG RØGSALTEDE HONNINGMANDLER

Nå. Der skal pølser til den kartoffelsalat. Pølser i pisvejr. Definitionen af dansk sommer. Denne partypølse med snasket løgkompot og knasende nødder skal guffes til den festlige kulmination af 3 års hektisk hygge. 3 års social isolation. Hvorfor? Jamen altså, i 2016...

KARTOFFELSALAT MED DIJONNAISE OG BACON

Hvis noget er til at regne med, er det vejret. Det danske vejr. Statistisk har Danmark 179 regnvejrsdage årligt. Det er så 186 dage med vejr der så ikke er decideret deprimerende. Statistisk. For så snart man er klar med pølse på paptallerken og dåsebajer, så regner...

KIIN KIIN INSPIRERET URTESALAT OG SPICY MARIANDE

Jeg undskylder for ikke at have formuleret en appetitlig introduktion til denne salat, men jeg er alene med 2 flyvende trapez artister. Cirkus er i byen. Hjemmet er ved at blive destrueret. Hvis jeg prøver at koncentrere mig om bloggen, har det konsekvenser… Så er der...

VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER

Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed. Regn, regn, regn, regn. Nødder, svampe, kål og kakao. Alt det der smager af møgvejr. Og hygge. Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise. Grå...

LØGKOMPOT MED ROSENPEBER, LAKRIDS OG ROSMARIN

Jeg elsker mad der smager af god tid. Tid man ikke altid har, som aktiviteten på bloggen nok indikerer. God tid. Og kærlighed. Når man kommer hjem kl. kvart i kvalme, alle er sure, alle er sultne og man desperat roder efter den fedtede menu fra det lokale pizzeria....

SYLTET GRÆSKAR

Er det mon graviditetsappetitten der motiverer denne demonstrative kærlighed til konservering for tiden? Plausibel spekulation. Men jeg er altså ikke sådan en der lever af makrel i kirsebærsauce. Garanteret en gastronomisk genialitet, men så kedsommelig er jeg altså....

SOLTØRREDE TOMATER

I ovnen, altså. Jeg er ikke emigreret til en eksotisk destination hvor man kysses af solen. At tørre tomater i det danske pisvejr ville jo tage evigheder. Man er vel realist. Men smagen af sol kan man så heldigvis imitere med moderne teknologi. Ovnen. Så altså,...

HVIDLØGSCONFIT

Jeg hilser på med hvidløgsånde og friturefedt i parykken. Løg. Ikke sure, men søde og karamelliserede i smagen. Den typiske hvidløgssmag er ikke så intens at folk bliver kedelige at kysse på. Og det er jo ikke dumt. Hvad der i gammel tid motiveres af praktikaliteter...

BACONCHUTNEY

Baconchutney. Florerer for tiden på internettet i diverse madglade forums. Krydderier, karamelliseret løg og bacon. Man kan jo eksperimentere med krydderierne og whiskey er altså ikke dumt. Nå. Det skulle prøves og jeg kan af erfaring konstatere, at det er et euforisk...

RABARBERCHUTNEY

For godt og vel et års tid siden rodede jeg i en have der havde levet sit eget liv i 50 års tid, og hvad der dog ikke gemte sig af hyggeligheder… Det var i det nye, gamle hus i den nye, gamle have og apropos så er alt nu klar til at starte husbyggeriet! Vi har ventet...

LEMONCURD

Al citrusfrugtens appetitlige potentiale i en cremet fryd af en smagsoplevelse; det er lemoncurd! Hvordan mon det ville smage hvis man kombinerede frugter til en citruscurd? Det må prøves… Er man så heldig at have lemoncurd i hjemmet, kunne man jo bage citronkage med...

SVAMPEPESTO

Nu er det tid til en nordisk inspireret pesto med friske svampe, nødder og et skønt, dansk alternativ til den italienske parmesan ost. Arla har jo det lækreste sortiment af danske gourmet oste hvor jeg i denne pesto bruger "Havgus" osten. Pestoen bruger jeg typisk som...

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk