Jeg elsker den her kage!
Den er obligatorisk på denne tid af året, jeg har glædet mig og ventet 100 år på at blogge den ..
Friske pærer og alverdens velsmagende krydderier er jo simpelthen smagen af denne årstid.
At jeg skulle bage den 100 gange for at perfektionere den, har nok også en relevans ..
.. og nu er det jo sjovt at smage til med pærecider, men hvis man er pjattet med øl, bliver kagen garanteret ikke kedeligere af det.
Med årstidens charme er det så blevet tid til det obligatoriske snotteri.
Fuck dog af.
Når jeg er syg, sover jeg. Nat og dag.
For når man ikke kan smage en skid, har man ikke appetit og så keder man sig.
Så det er vel mit liv summa summarum. Hvis jeg ikke spiser, sover jeg.
Jeg er lykkelig sådan.
Som om det er realistisk med en baby der elsker livet og lyden af sin egen stemme.
En skam at det ikke er alle sanser der er defekte når man er syg.
En frisk gåtur i det grå og synge med fuglene der endnu ikke har takket af for vinteren og så hjem til krydret kagekærlighed ..
Det er hvad der skal ske nu.
KRYDRET KAGE MED FRISKE PÆRER
PORTION: 1 kage
INGREDIENSER:
425 g. hvedemel
325 g. muscovadosukker
2 tsk. natron
Korn af ½ vaniljestang
2 stk. fintrevet syltet ingefær i sukkerlage
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
2 ½ dl. pærecider
3-4 friske pærer
Smagsneutral olie
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Mel, sukker, natron, vanilje, ingefær og krydderier blandes og suppleres med cider.
Dejen hældes i en almindelig brødform med bagepapir og smør.
Placer og stabiliser pærerne i dejen og bag krydderkagen i ca. 1 ½ time.
Tiden varierer nok fra ovn til ovn, men pærerne laver ballade i dejen, hvis kagen ikke får tid nok ..
Befri kagen af formen og vent så ½ times tid med at smage på den.
Server med smør og en sjat øl eller cider!
Skriv et svar