Julebrød · 2
Smagen af jul!
Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, må der jo appetitlige alternativer til, hvis man ikke skal få abstinenser.

For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet har taget evigheder.
Apropos husprojekt, så kan man med fornyet optimisme konstatere, at huset nu bliver en realitet.
Hvad der ikke har været af problematiske praktikaliteter og logistisk lort.
Man har været sin egen arkitekt, ingeniør, entreprenør (og jonglør) med det cirkus det her projekt har været.
Professionalismen har været kritisabel.
En flok fucking klovne.

Nå. Julebrød.
Smager af korender, sukat, pomerans og julekrydderier, så det er absolut ikke kedeligt. Smør er nok.
Brød, smør, pissevejr og en god kliché i radioen. Julehyggen er komplet.

Har man ikke korender, er rosiner et perfekt alternativ.
Sukat.
Ja. Det er nok en smagssag.
Så solidarisk kan den kritiske sukatsituation formuleres.
Reaktionen på netop denne ingrediens er ikke decideret positiv.
Det her brød får jeg nok for mig selv…
Der skal også pomerans i.
Ja.
Hvis du nu med citronfjæs spørger hvad al den citrusfrugt skal til for, så er svaret, ikke en skid.
Det er ikke obligatorisk.
Det smager af jul for mig.
Hvis du er frisk på citrusfrugt, kan du glæde dig til perfekt bittersødme og en karamelliseret smag som frugten bager med brødet.

Men altså, jul er kærlighed og velsmag og hvis citrus gør dig sur, så skidt med det.
Bag et brød der smager af jul for dig.
Hvis jul for dig smager af nødder, chokolade, rosiner og kanel, så er det julebrødet for dig.

Julebrød · 6 Julebrød · 1
· INGREDIENSER:
500 g. hvedemel
100 g. korender eller rosiner
100 g. sukat
100 g. pomerans
1 tsk. tørgær
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
125 g. smør
3 ½ dl. mælk

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
250/200°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER:
Hvedemel, korinder/rosiner, sukat, pomeransskal, tørgær, salt, kardemomme og vanilje blandes.
Smørret smeltes og blandes med mælk.
Nu æltes alle ingredienserne til en dej og julehygger (altså hæver) tildækket i 12 timers tid.

Kom dejen på et melet stykke bagepapir og ’fold’ den om sig selv 4 gange for så at placere dejen med foldningen nedad.

Dæk dejen til og hæv i 2 timers tid…

Når der er ca. ½ times ventetid til, placeres en gryde i ovnen som varmes til en temperatur på 250°C.

Tag den (møgvarme!) gryde ud af ovnen, mel den til, kom dejen i nu med foldningen opad og husk låget!

Brødet bages i 30 minutter.

Reducer ovn temperaturen til 200°C, befri gryden af låget og bag brødet i 15 minutter til.

Spis, spis, spis!
Det I ikke spiser nu bliver kedeligt, som det er skæbnen for alt hjemmebagt brød, men det er perfekt toasted!

Julebrød · 4

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk