IBU · 1Et sted på Vesterbro i København kan man smage på Asien.
Et fushionskoncept i mørke, eksklusive lokaler, der på velsmagende vis argumenterer for kombinationen af Europa og Asien i form af kontinentet Eurasien.
Så blev det lige geonørdet.
Nå. Eksklusive lokaler med hjemlig charme. Spis med pinde eller fingre. Det er velsmag og hygge der serveres.
Haps en tastingmenu ved navn Discover Asia. Så kommer man ligesom på en kulinarisk tur til Singapore, Malaysien og Korea.
Hvilket stedet også har stemning af. Personalet tager souvenirs med hjem fra rejser som så dekorativt placeres forskellige steder i restauranten.
Jeg svarer ikke for pornografisk materiale…

IBU · 3Takket være IBU har jeg nu intentioner om at investere i en riskoger.
Ja. Det er muligvis et kedeligt kompliment til en restaurant.
Men når ris normalt har til funktion at absorbere snask og sovs, er det noget nyt, at det kan være netop risene der er i fokus.
Ris. Ris kogt til perfektion.
Friske urter og sprødstegt kyllingeskind serveret med en æggeblomme og soya til.
Blomme og soya røres i risene og det bliver det altså ikke kedeligt og klistret af.
Cremet. Perfekt cremet.
Og hvert ris med en smag og konsistens med respekt for det faktum at Asien lever af skidtet.
Og som sådan har perfektioneret det.
Når man får noget så velsmagene af noget så banalt, så glemmer man det ikke.
Jeg smagte sakazu, caviar, paratha, katsuobushi, unagi, wasabi, sichuan, hibiscus og yuzu. Det er risene jeg husker.

IBU · 8 IBU · 5Jeg prøvede at fotografere det så I ikke bare skulle tage mit ord for det, en lyset var simpelthen ikke til det.
Når jeg er på restaurant er jeg ikke på et fancy job.
Jeg har ikke et studie, jeg er ikke professionel og har ikke alt muligt teknisk fikumdik med til at kompensere for lortelys når jeg er forskellige steder.
Jeg har bare det privilegium at være til stede.
Jeg er på restaurant fordi jeg elsker mad og stemningen på restauranter.
Jeg nørder og noterer dufte og smage og folk spørger til tider om vi er branchefolk, men nej.
Jeg er gæst i restauranten. Ligesom dig. Jeg spiser hvad du spiser.
Og hvis jeg lige skal være karriere kedelig, ville det være fucking fantastisk faktisk at leve af at spise, men jeg vil altid elske at ruinere mig selv på mad og restauranter alligevel.

IBU · 2 IBU · 7Og nu er jeg jo aldrig ked af en cocktail.
Så jeg skal lige komplimentere drikkelsen.
Til maden fik jeg en Gin & Tonic på en Jinzy gin som er en gin/sake kombi.
Destilleret med den asiatiske citrusfrugt yuzu og sakura.
Nu er gin jo ikke alles kop te, men jeg elsker gin og den florale smag og duft af blomster fungerede skide godt til madens asiatiske krydderier.
Og afslutningsvis, blommelikør. Obligatorisk på alle asiatiske restauranter.
Umeshu med sake fra et japansk bryggeri ved navn Sawanotsuru etableret i 1717.
Så sød at man forelsker sig. Du skal med mig hjem.
Jeg har 4 flasker der står og smiler til mig nu…

Så. Når en restaurant får dig til at investere i noget så retrosmart som en riskoger og serverer alkohol der smager af kage, er det vel definitionen af kærlighed.
Tag en tur til Asien på Vesterbro.
Og husk appetitten…

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk