Hokkaidosuppe · 7
Halloween er den amerikanske tradition hvor man mindes afdøde ved at skræmme livet af hinanden.
Fornøjeligt er det, men i en tid med slik og ballade er oktober også tid til svampe, bær, æbler, nødder og græskar.

Man skal smage på årstiden.
Eksempelvis hvad der muligvis er verdens bedste suppe.
Suppen er simpel nok. Smager af græskar.
Bedre og bedre bliver det med alt det der skal i.
Mascarpone, elsket for den cremede konsistens.
Søde, delikate kammuslinger.
Og urter.

Tropaeolum majus på latin eller folkeligt defineret som “blomsterkarse”.
Planten med kulørte blomster fra troperne, som man dog har spist i Europa i 100 år. 500 år faktisk.
Velsmagende og obligatorisk for det kulinarisk dekorative potentiale.
Kedelig botanik nørderi.
Så hvad er plantens relevans?
Den urteagtige, pebrede smag der fungerer perfekt med suppens sødme.
Pebret pynt. Perfekt.

Hokkaidosuppe · 10 Hokkaidosuppe · 5 Hokkaidosuppe · 19
· INGREDIENSER:
1 hokkaido græskar
1 æble
1 løg
½ hvidløg
1 l. vand eller bouillon
Olivenolie
Frisk chili
Salt og peber
18-24 kammuslinger
Citronsaft
Mascarpone til servering

· PORTION:
6-8 personer.

· INSTRUKTIONER:
Græskar og æble soigneres og ternes med skræl.
Sorter kernerne fra.

Løg og hvidløg sauteres i olie med græskar og æble.
Alt koges da i vand/bouillon i 15 minutters tid og blendes til konsistensen er perfekt.

Smag suppen til med chili, salt og peber.

Nu skal stegepanden have olie og maksimum varme.
Krydr kammuslingerne med salt og peber.
Steg muslingerne i ca. 45 sekunder pr. side og kys med citronsaft.
Altså, hvor entusiastisk du er for kammuslinger skal jeg ikke diktere, men til én portion har jeg estimeret 3.

Server en portion suppe med mascarpone, muslinger, tallerkensmækkere og rugchips.

Velbekomme!

Hokkaidosuppe · 15 Hokkaidosuppe · 8 Hokkaidosuppe · 13

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk