Bloggens virtuelle velsmag har været kedsommelig i en periode.
Undskyldningen er, at når man har levet papkasselivet i et års tid, så er der nok af sjov når projekt husbyggeri så afsluttes og et nyt liv starter.
Pis og papir, men også glædelige projekter. Projekter med personlighed som gør en ny bolig til et hjem.
Så er tid nu og da en problematisk sjover. Der er aldrig nok af den.
Ligesom chokolade.
Jeg glæder mig sådan til at I kan komme på virtuelt visit hos familien fjeldged.
Og til at hilse på alt mit lort igen. Papkasser, papkasser, papkasser.
Nå.
Nu hvor det er tid til asparges er det da det perfekte tidspunkt at vente med at smage på dem.
Shit, altså.
Til tider skal appetitligheder afprøves 117 gange for at skidtet kan blogges.
Ja. Så bliver smagsløgene trætte.
Men man er vel perfektionist.
Så der skal altså en vis økonomisk orientering til når man provianterer til noget nyt.
Principielt ruineres jeg da glædeligt for velsmagen og intentionen var også at komme hjem med nye, danske asparges, men så var der jo løg. Ikke trætte, men appetitlige og til at finansiere. Ikke så dumt.
Jeg er glad for asparges.
Men spiser man dem nu, skal man også være glad for grød. Grød, grød, grød.
Det er nemlig hvad man så kan leve af, når aspargesene er spist.
Asparges må vente. Så serverer jeg nok skiderikkerne med et perfekt pocheret æg og balsamico tilsmagt polynesisk vanilje.
Champagne.
Kaviar.
Et gastronomisk griseri.
Nu er det jo så ikke asparges, men løg det er tid til.
Og dette brød var perfekt fra starten. Sjovt nok.
Brød med nye løg marineret i olivenolie, balsamico eddike og honning.
Løgene karamelliserer og smager sødt.
Er man ikke til løg, så er man nok til tomater. Oliven, kartofler, ost, bacon, citron, krydderurter.
Brødperfektion der charmer alt og alle.
Glad for mad.
Kan serveres til alverdens appetitligheder.
Men brød med brød er også lovely.
· INGREDIENSER
25 g. frisk gær
4 dl. vand
15 g. sukker
15 g. salt
1/2 dl. olivenolie
550 g. pizzamel eller Tipo 00
4 nye løg evt. 6 forårsløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
1 spsk. honning
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
225°C · Almindelig
· INSTRUKTIONER
Den friske gær blandes med vand i en skål.
Tilsæt nu sukker, salt og olie.
Tilsæt melet mens dejen æltes.
Dejen æltes optimalt i 5 minutters tid ved medium tempo på en røremaskine.
Dejen skal nu hæve 1 times tid.
Kom dejen i en form på ca. 25 x 35 cm. med bagepapir.
Dejen skal nu hæve 1 times tid til.
Soigner og halver nu løg og mariner i olie, eddike og honning.
Når dejen er hævet placeres løgene på brødet, som lige kysses med ekstra olivenolie og bager i 25 minutters tid.
Skriv et svar