Drue- og pinjekernekage · 2
Når kage ikke glæder på gråvejrsdage.
Når kage er kedeligt og man er gladere for gammel ost.
Når kage ikke obligatorisk supplerer kaffe.
Når kage er for tosser og bedstefars skæg da ikke er noget man smager på.
Når kage ikke kompenserer for kærlighed.
Når kage er… hvad end undskyldningen er.
Der eksisterer folk der ikke har smag for det søde, hvilket jeg med konstant kageappetit personligt ikke kan relatere til.
Dette er en appetitlighed til folk der er gladere for velsmag end smagen af sukkersødme.
Selv tak.
Den er perfekt som dessert, morgensupplement og til aftentid når druerne ikke kun skal drikkes.
Når druer bager intensiveres sødmen, men der er nok syrlighed i til at den ikke dominerer. Pinjekerner har også en velsmagende sødme. Så sjovt nok er det ikke sukkeret der søder, men ingrediensernes smag.
Det er ikke en dum kage.
Principielt kan alle frugter og bær bages i og det er der da en vis praktikalitet i.
Jeg placerede optimistisk en klase druer på kagen. Resultatet?
Dekorativt. Pisse irriterende.
Det skal man ikke. Blot til orientering.
Men bages og smages, det skal den.
Hvad venter I på?

Drue- og pinjekernekage · 1 Drue- og pinjekernekage · 5 Drue- og pinjekernekage · 12

· INGREDIENSER

2 æg
150 g. sukker
50 g. smeltet smør
½ dl. olivenolie
1 dl. mælk
1 tsk. vaniljepulver
200 g. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
200 g. druer
50 g. pinjekerner

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

175°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER

Æg og sukker piskes.

Smør, olie, mælk og vanilje røres i.

Sigt mel og bagepulver i. Husk salt.

Nu skal dejen lige have 10 minutter, så melet absorberer væsken.
Så er der god tid til at befri druerne for stilk.

Bland så 100 g. druer i dejen.

Hæld dejen i en cirkulær kageform på ca. 22 cm. med bagepapir og smør/olie.

Bag nu kagen i 15 minutter – kom 100 g. druer og pinjekernerne på som dekoration – og bag så i 30 minutter til.

Afkøl 10 minutters tid og befri kagen af formen.

Drue- og pinjekernekage · 13 Drue- og pinjekernekage · 6 Drue- og pinjekernekage · 8

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk