Asparges og serrano galette · 2Husker I galetten?  
En sød sag med årstidens frugt og bær.
Nu er det så tid til en salt en af slagsen. Med grønt til.
Ja, for man kan ikke leve af kager og søde sager. Åbenbart.

For det er snart tid til asparges og hvis man er træt af brun mad, så kan man smage på den grønne glæde allerede nu…
Og apropos glæde, så skal der gris til. Gris er nemlig glad for grønt som asparges.
Og så skal galetten krydres.
Friske krydderurter er aldrig dumt og vanilje er altså genialt i salt mad. Specielt til asparges.
Jeg har en hjemmelavet vaniljesalt jeg bruger til alt. Men jeg er også pjattet med det.
Genialt. Prøv det lige.
Og nu er sådan en frankofil tærtedej altså ikke så kompliceret, men hvis man ikke lige orker hjemmelavet dej, så er glad grisegalop over det laveste gærde til den lokale Netto også en mulighed. Mercí.

Asparges og serrano galette · 1

· INGREDIENSER

150 g. smør
250 g. hvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
2 æggeblommer
200 g. ricotta
2 spsk. honning
25 g. parmesan
1 tsk. vanilje
Frisk timian
Peber
2 æggehvider
4 skiver serrano skinke
I bundt grønne asparges
Pynt: Sesam
Friske ærteskud

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

200°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER

Smør, mel og salt æltes til en dej med æg.
Netop denne dej er en maskinen ikke god til. Det er bare at grise sig til.
Ælt kun lige nok til at det er en dej og stop så.

Pak dejen ind i plastikfolie og kom den på køl 15 minutters tid.

På en bageplade med papir rulles dejen nu ud til en cirkel på 30 cm.

Bland æggeblommer, ricotta, honning, ost, vanilje, timian og peber og fordel blandingen på dejen.
Lad 5 cm. af dejens kant være fri.

Placer serrano og asparges på galetten.
Folk nu kanten om gris og grønt og pensl med æggehvider.
Drys evt. med sesam.

Galetten bages i 30 minutter og pyntes ved servering med friske ærteskud.Asparges og serrano galette · 3

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk