LØGKOMPOT MED ROSENPEBER, LAKRIDS OG ROSMARIN:

26. november 2018

Løgkompot · 3 Løgkompot · 4Jeg elsker mad der smager af god tid.
Tid man ikke altid har, som aktiviteten på bloggen nok indikerer.

God tid.
Og kærlighed.
Når man kommer hjem kl. kvart i kvalme, alle er sure, alle er sultne og man desperat roder efter den fedtede menu fra det lokale pizzeria. Nr. 17 med ansjoser og ekstra ost, tak. Nu.

Smagen af god tid.
God tid.
Det har jeg altid en portion af til desperate stunder og sure løg.
Eksempelvis løgkompot.
Og det er bare at eksperimentere med smagene. Frugt, bær, urter. Løg er taknemmelige.

Perfekt tilsmagning når maden skal krydres med kærlighed men også bare til brødet man ikke har tid til selv at bage, men som alligevel smager hjemmeligt af krydderier og karamelliserede løg.

Kompot er kærlighed. I vil elske det.

Løgkompot · 5 Løgkompot · 2
· INGREDIENSER:
12 rødløg
Olie
1 dl. æbleeddike
1 dl. vand
50 g. lys muscovadosukker
Rosenpeberkorn
Lakridsgranulat
Rosmarin
Salt

· INSTRUKTIONER:
Løg soigneres, skæres i tynde skiver og steges bløde i olie.

Tilsæt nu eddike, vand og sukker og kog på medium varme i 20 minutters tid.

Kom krydderier i, smag til og kog til væsken er reduceret.

Smag til igen og kom kompotten på sterile glas.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar