GLAD GRIS:

27. oktober 2018

Glad gris · 4
Denne grisling er en variation af den populære, amerikanske pulled pork og sådan en fætter har mange venner…
Pizza, pasta, tacos og tortilla, salat, whatever.
Nu. Krydderier, karamelliserede løg, friske urter, sød frugt, salte nødder og mayo. Et svineri af velsmag.
Det er lige så grisen grynter af glæde!

Jeg har til orientering prøvet at effektivere processen.
Med det resultat at det ikke var duften af glad gris der ventede, men død. Kød og løg fikseret i et skæbnemoment af sort, forkullet død. Fucking Pompeii. Ovnen, Vesuvs tog livet af den glade gris.

Så nej. Man skal ikke rode med temperaturen. Glad gris tager tid.

Jeg er glad for krydderblandinger. Det effektiviserer altså madlavningen som der ikke altid er skide god tid til.
Krydderierne grisen skal smage af er sød, røget paprika, cayennepeber, chili og fennikel. Kombinationen af røg og lakrids er gris glad for.

Glad gris · 1 Glad gris · 3
GLAD GRIS · INGREDIENSER:
1,5 til 2 kg. nakkefilet fri for svær og ben
Krydderblanding
50 g. mørk muscovado sukker
2 løg
2 dl. vand
2 dl. valgfri øl/cider
Salt til smag

SALSA · INGREDIENSER:
Tørrede abrikoser
Saltede pistacienødder
Rødløg

OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
110°C · Almindelig

GLAD GRIS · INSTRUKTIONER:
Lige en note til krydderier og sukker.
Blandingen af krydderier er en smagssmag men som sukkerentusiast vil jeg altså insistere på at bruge muscovado.
Muscovado er krydret, karamelsmagende sukker som bare er lovely at bruge for sødme og smag.
Grisen skal have kærlighed. Så.

Krydderier og sukker kommer i en plastikpose hvor kødet marineres på køl i 12 timers tid. Godnat.

Godmorgen gris.
Nu soigneres løg og deles i 8.
Placer gris og løg i en Römertopf stegeso med vand og øl. Brug den du drikker til. Husk at smage…

Steg grisen i 100 år. Altså 10-12 timers tid. Med tid kommer smag!

Der er nu god tid til salsa…

SALSA · INSTRUKTIONER:
Salsa er simpelthen hakket frugt, nødder og løg som blandes.
Løg skal hakkes fint, men det er ikke dumt med noget tekstur af frugt og nødder til kødet.

Når grisen er stegt, fordeles den og kan nu blandes med saft og karamelliserede løg. Husk at smage til.

Nu er det faktisk bare at blande skidtet og smage på det.
Hvad du eventuelt har tilbage af gris, portioneres og kommer en tur i fryseren.

Glæd dig til alle de appetitligheder du kan lave…
100 års kærlighed i stegesoen klar på ingen tid.

Spis min gris!
Glad gris · 5

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar